Overzicht uitgaven Natura Foundation


Een aantal artikelen zijn online beschikbaar als pdf-bestand. Om pdf-bestanden te bekijken, heeft u het programma Adobe Acrobat Reader nodig. Dit programma is vaak standaard op een computer geïnstalleerd. Heeft u het nog niet, dan kunt u het gratis downloaden via www.adobe.nl.


Oud wordt Nieuw Natura Foundation 2010

Oud wordt Nieuw - 2010

Dit nummer is de laatste schriftelijke uitgave van het magazine 'Van Nature'. U treft in het magazine een aantal artikelen over het ontstaan van pandemische westerse aandoeningen en de behandeling ervan. Verder monografieën over Vitex agnus castus en Apolactoferrine en een fytotherapeutisch artikel over Salix alba en Arctium lappa.

Metabool Syndroom Natura Foundation 2009

Metabool Syndroom - 2009

Veel informatie over het paleodieet zoals een interview met Loren Cordain. Artikelen over insulineresistentie en het metabool syndroom in je hoofd. Monografieën over flavonoïden en Acetyl-L-Carnitine. Nieuws over fructose en insulineresistentie, vitamine D3 en resveratrol.

Stress Natura Foundation 2009

Stress - 2009

Stress als aanjager van het metabool syndroom, en het effect op de psyche en het immuunsysteem. Beweging tegen stress en de werking van adaptogenen op stressregulatie. Monografieën over broccoli, chamomilla en hop. Nieuws over vitamine D, sulforafaan, silybum en probiotica.

Ontsteking Natura Foundation 2009

Ontsteking - 2009

Interacties met curcumine, artikelen over auto-immuunziekten, darmmicrobiota, resoleomics en de kwaliteitskenmerken van een multi. Tevens een monografie van EPA.

Skelet Natura Foundation 2008

Skelet - 2008

Artikelen over micronutriënten, geneesmiddelen en mitochondriale disfunctie bij osteoporose. Tevens aandacht voor voeding en een artikel over vitamine D en bèta-(1,3/1,6) D-glucaan.

Depressie Natura Foundation 2008

Depressie - 2008

Aandacht voor onder meer de rol van kruiden en vitamine D, interacties van antidepressiva, neuro-inflammatie en in het PNI-katern een artikel over "The non-premissive brain" een klinisch concept voor mentale stoornissen.

Overgewicht Natura Foundation 2008

Overgewicht - 2008

Met bijdragen over overgewicht in evolutionair perspectief en overgewicht bij kinderen. Ook bijdragen van een aantal spelers uit het maatschappelijke veld, zoals Rob Oudkerk. In het PNI-katern aandacht voor het "survival of the fattest" concept.

Hart Natura Foundation 2008

Hart - 2008

In het PNI-katern aandacht voor de 'Brain-Heart-Brain'-verbinding. Een artikel over hartcoherentie, een monografie over OPC en verder aandacht voor hypertensie en de rol van wijn en vitamine D3 voor het hart.

Kind deel 2 Natura Foundation 2007

Kind deel 2 - 2007

Aandacht voor ADHD en kinderen met ontwikkelings- en gedragsstoornissen. Een artikel over immuunstimulerende kruiden bij kinderen, het zoekende kind en een monografie over vitamine B6.

Kind deel 1 Natura Foundation 2007

Kind deel 1 - 2007

Het PNI-katern gaat over televisie en foetale programmering en de relatie met ziekten op volwassen leeftijd. Aandacht voor de rol van foliumzuur. Monografieën over levertraan en salix alba.

Gezond ouder Natura Foundation 2007

Gezond ouder - 2007

Artikelen over curcuma, SAMe, adaptogenen en biologische voeding. In het PNI-katern aandacht voor enzymatische veroudering en de rol van het immuunsysteem en de darmflora bij het ouder worden. Tevens aandacht voor de overgang.

Beweging Natura Foundation 2007

Beweging - 2007

Artikelen over de rol van het zuur-base evenwicht en het bewegingsapparaat. Het PNI-katern bevat een artikel over neurotraining. Monografieën over L-tyrosine, BCAA's en glucosamine. Inzet Mucuna pruriens bij parkinson.

Darmen Natura Foundation 2006

Darmen - 2006

Monografieën over pro- en prebiotica, pau 'd arco en glutamine. Het PNI-katern behandelt de mogelijke rol van probiotica bij reumatoïde artritis, pijn en het maagdarmkanaal en nutrigenetics en nutrigenomics. Artikel over voeding bij IBS.

Uitputting Natura Foundation 2006

Uitputting - 2006

Artikelen over uitputting, vermoeidheid en voeding. Monografieën van ribose en 5-HTP. Een PNI-artikel over dorst en depressie en het chronisch vermoeidheidssyndroom. Tevens aandacht voor de Novel-Food wetgeving.

Huid Natura Foundation 2006

Huid - 2006

De rol van fytotherapie bij huidklachten, voeding bij wondgenezing en het belang van GLA bij eczeem. Verder een PNI-artikel over vitamine A, vitamine D en DHA en de huid als stressrespons-orgaan.

Psyche Natura Foundation 2005

Psyche - 2005

Artikelen over bewegen en brein en de neuromatrix of pain. Een monografie over de noodzaak van suppletie met essentieële vetzuren, artikelen over eetstoornissen en curcumine in de strijd tegen anorexia.